Heetste pepers: De ultieme top 5

De kans is aanzienlijk groot dat jij wel van pittig eten houdt, anders was je niet bij dit artikel terecht gekomen. Als het aankomt op pepers zijn er talloze opties om voor te kiezen. Hoewel er sommige mensen zijn die sambal al pittig vinden is dit niets vergeleken met de pepers die we in dit artikel zullen laten zien. We hebben namelijk een selectie gemaakt van de top 5 heetste pepers die je op dit moment maar kunt kiezen. Als je deze pepers aankan dan weet je dat je de echte koning bent op het gebied van het eten van pepers.

1. De Carolina Reaper (de heetste peper!)

Met ingang van november 2013 is de Carolina Reaper de officiƫle heetste peper ter wereld volgens het Guinness Book of World Record. Het is een Amerikaanse pepersoort (South Carolina) met een sterkte van 1.400.000 Scoville heat units (SHU) tot wel 2.200.000 SHU. Dit is ruim 200.000 SHU heter dan de heetst mogelijke Scorpion-peper. Hij is zo sterk dat hij veel heter is dan bepaalde soorten peperspray. De Carolina Reaper heeft ondanks de pittigheid een vrij fruitige smaak. Denk je dat jij deze peper aankan? Kies je er al voor om deze peper te eten dan is het verstandig om maar een paar druppels van het extract te gebruiken. Al kan je ook de zogeheten California Reaper challenge doen als je hier de lef voor hebt.

2. Trinidad Moruga Scorpion

De Trinidad Moruga Schorpioen komt uit Trinidad en Tobago en krijgt zijn bijnaam van zijn schorpioenachtige “staart” die eruit ziet als staart van een schorpioen. De hitte van deze peper komt tot wel 2 miljoen Scoville. Dit plaatst de Moruga Scorpion onder de pepers die heter kunnen zijn dan peperspray.

3. Komodo Dragon peper

Met een hitte die wel kan oplopen tot 1.4 miljoen SHU, heeft de Komodo Dragon een echte sterkte voor tijdens het koken. Er zit een zoete smaak aan deze super hete peper. Net als de California Reaper is het een langzame pittigheid die je niet bij de eerste hap in je keel voelt, maar die pas na verloop van tijd echt te voelen is. Interessant is dat de Komodo Dragon chili uniek is in het feit dat hij gekocht kan worden in verschillende supermarkten. In Nederland zien we hem nog niet zo vaak, maar in het Verenigd Koninkrijk ligt deze peper gewoon tussen de andere groenten.

4. Naga Jolika (Naga Viper)

Dit is een familielid van de ghost peper. De Naga Jolika (ook wel bekend als de serpent chili of Naga Viper) is dan ook echt enorm heet. De peper heeft een pittigheid van ruim 1 miljoen SHU. Het heeft een zoete, bijna bloemige smaak en brand langzaam in de keel.

5. Infinity Chilli

De Infinity Chilli uit Engeland had in 2011 twee weken het record van scherpste peper. Deze peper kreeg een score van 1.067.286 Scoville-units. Zeker geen peper voor de mensen die het al warm krijgen van normale sambal. En denk nu niet, oh deze peper zal wel meevallen qua pittigheid. Vergeleken met de Surinaamse Madame Jeanette (max. 325000 SHU) scoort de Infinity Chilli nog steeds 3x hoger!

En hoe zit het dan met de Ghost Pepper? Nou de Bhut Jolokia scoort ‘pas’ op plek 8, met 800.000 SHU.

Plaats een reactie